Heady Topper

The Alchemist

Heady Topper, The Alchemist

Stil

IIPA

Volym, ml

500

IBU

100

ABV

8

Untappd

5 / 5

Heady Tooper från The Alchemist har legat överst på min öl-bucketlist sedan den stund jag fick höra talas om den. Det är inte svårt att bli nyfiken när bryggeriet för tillfället endast brygger en öl med målet att göra den så perfekt som möjligt, något som verkar gå bra då Heady har ett RateBeer-betyg på 100/100. Men som alltid, hype kan vara farligt.
Igår fick jag hem två burkar som lämnade bryggeriet i Vermont för ungefär en månad sedan. Det är helt galet. Vill man ha färskare Heady här i Europa är nästan det enda alternativet att boka en biljett till det stora landet i väst och plocka hem en laddning för egen maskin.
Efter ett dygn i kylen var det dags. Burken öppnades och jag drack, precis som burken uppmanar till, direkt ut den. Och jag kan bara säga en sak; the hype is real! JÄVLAR VILKEN ÖL! Jag kom på mig själv med att stå mitt i köket med ett leende från öra till öra. Det är långt ifrån den mest extrema eller humlerika öl jag druckit men den är så grymt balanserad. Mycket citrusskal och aprikos som vilar på en snäll maltbädd och en beska som är magisk. En klunk och smaken låg kvar i evigheter. Inte en smak sitter på fel plats och inte ett intryck kommer vid fel tillfälle. Det är hatten av. Det är halleluja. Det är allt som folk säger.
Det är omöjligt att avgöra vilken den bästa öl man druckit är men Heady ligger väldigt högt upp på den listan och är utan tvekan den bästa IPA jag druckit.