Focal Banger

The Alchemist

Focal Banger, The Alchemist

Stil

IPA

Volym, ml

475

IBU

90

ABV

7

APK, ml/kr

0,51

Pris, sek

65,00

Pris per liter, sek

136,84

Untappd

4,75 / 5

Det är ett tag sedan förra gången jag drack Focal Banger. Jag älskade den då och jag älskar den kanske till och med mer nu. Mycket annan liknande öl har hunnits med där emellan men det gör att jag bara älskar Focal ännu mer. Där många andra försöker gå på knock antingen genom haze, beska, fruktighet eller vilken innepinne-smak det nu kan vara så är Focal Banger mer av en konstant.
.
Till skillnad från Heady Toppar som i mitt tycke baserar hela sin storhet på en stabil och jämn smak som i sammanhanget är lenare och mjukare är Focal Banger mer av en bomb av beska. Men det är också kickern. Den är besk, men inte våldsbesk. Där vissa bryggerier haft den dåliga smaken att dra beskan så långt att halsen håller på att gå under på grund av humlebränna kör Alchemist beskan snudd på i topp för att sedan rulla nedför en lång, förbannat god nedförsbacke av humlekärlek.
.
Det är klart att det ligger endel i myten om en öl från The Alchemist, bryggeriet vars öl säljer slut så fort att bäst före-stämplar är onödiga, men det här är så förbannat bra. Sedan får alla humlebrännehazebros där ute säga vad dom vill, det är såhär en humlebomb ska smaka.