Hoptimum

Sierra Nevada

Hoptimum, Sierra Nevada

Stil

IIPA

Volym, ml

330

IBU

100

ABV

10,4

APK, ml/kr

0,78

Pris, sek

43,90

Pris per liter, sek

133,03

Untappd

4 / 5

Första gången jag drack Sierra Nevadas Hoptimum blev jag lite blown away. Jag hade innan dess tyckt Sierra Nevada aldrig riktigt fick till det. Hoptimum ändrade detta. Totalt. Därför tycker jag varje Hoptimum är fantastiskt kul att testa och årets är kanske inte helt oväntat god, med en liten reservation för att förra årets var bättre.

Det är mycket smak, både sötma och beska. Definitivt inte en öl för alla. Med tanke på dess över tio procent är det inte konstigt att det finns spritighet i både smak och doft, men för min del gör det inte så mycket. Jag kan tycka att dricker man öl med alkoholhalt i samma klass som Hoptimum får man nästan räkna med ett litet sting av sprit.

Ge denna till en “stor stark”-person och de skulle svara med en tveksam blick för att sedan beställa en Staropramen. Och det är bra, det betyder att det blir mer kvar till oss som uppskattar Hoptimum. Om inte ni vill ha den så tar jag den gärna. Sierra Nevada har nämligen sakta men säkert jobbat sig till plussidan hos mig.