Projekt 013

Poppels Bryggeri

Projekt 013, Poppels Bryggeri

Stil

TrippelIPA

Volym, ml

330

IBU

35

ABV

10,5

APK, ml/kr

1,06

Pris, sek

32,80

Pris per liter, sek

99,39

Dracks

7 sep 2018

Bäst före

25 jul 2019

Untappd

4 / 5

Fredag och vad passar bättre än den svenska nationalrätten tacos och en öl som ersätter bröstvärmare och dessutom gör att man bara behöver dricka en öl ikväll. Jag har läst andra som tycker den är helt off stilen och missar NEIPA-målet med hästlängder, men jag håller inte helt med.

När den är kall sitter både doften och smakerna bra. Visst har den inte rätt nivå av haze men vad gör det när ölen är förbannat god. Det här med att dela upp grejer i fack står ofta i vägen för att uppskatta saker för vad de är. Det är, så här i valtider, något ett visst riksdagsparti borde fundera några varv extra på.

Mitt enda problem med Projekt 013 är styrkan. För när den är närmare kylskåpskall än rumstempererad har den hinkabilitet. Visst lämnar den en hetta i bröstet men ingen direkt spritighet. Så tyvärr hindrar alkoholen mig från att bonga hela flaskan på en gång och med tanke på hur mycket jag gillar smaken är det ruskigt tråkigt. Nu blir det mer en långdrickare och med värmen blir den spritig. Så tips från coachen - försök få ner den sålänge den är kall.