Botan DIPA

Oppigårds Bryggeri

Botan DIPA, Oppigårds Bryggeri

Stil

IIPA

Volym, ml

330

ABV

8

APK, ml/kr

0,98

Pris, sek

26,90

Pris per liter, sek

81,52

Batch

1611

Dracks

10 maj 2019

Bäst före

3 apr 2020

Untappd

4,25 / 5

Oppigårds är förmodligen Sveriges stabilaste bryggeri. Inte stabil som tråkig utan stabil som kvalité. Hög lägstanivå (där batchvariation är största problemet) men det är andra sidan av skalan som är mer intressant för när högstanivån slår till är Oppigårds ett bryggeri i världsklass.
.
Det behöver egentligen inte sägas så mycket mer om Botan än att det här är Oppigårds i toppform. Fyllig och juicy. Balanserad beska med ett lagom men ändå tydligt tryck. Jag kan bara hoppa in i hyllningssångerna alla andra sjungit senaste tiden, det här är en ruskigt bra öl. Kanske till och med lite till.
.
Men, att enbart säga ”det här är den mest prisvärda DIPA:n på bolaget” är att lägga mer vikt på pris än kvalité och där med undervärdera Botan rejält. Ett påslag hade inte hindrat mig från att köpa den (få inga idéer nu Oppigårds!). Pistonheads Haze Lager är prisvärd, den här är nästan ett rån. Fast för en gångs skull i craftbeer-svängar ett rån åt andra hållet. Så förlåt Oppigårds, om jag får chansen på mer Botan kommer jag råna er så mycket jag kan.