100 Citra

O/O Brewing

100 Citra, O/O Brewing

Stil

New England IPA

Volym, ml

440

ABV

6,5

APK, ml/kr

0,64

Pris, sek

44,90

Pris per liter, sek

102,05

Dracks

27 dec 2019

Bäst före

22 apr 2020

Untappd

4 / 5

Ibland får man tid att ta bilder som är lite extra. Tyvärr föll det idag samman med att man slår ut ölglaset och helt plötsligt får man tänka om. Åh typiskt som Puh skulle sagt. Tur i oturen drack jag den för några dagar sedan så recensionen var redan klar.

O/O är i farten med en 100% Citra-IPA. Vi tar den så kallade elefanten i rummet direkt då många tycker denna varit lite tråkig. Visst är den inte världsomvälvande smaklöksorgasmisk som mycket annat av det man kan dricka är, men Citra är ändå Citra. Den humlesorten har en speciell plats i mitt hjärta.

Det vi får här är vad jag förväntar mig av en single hop-IPA med just Citra. Det kommer väldigt sällan vara det mest spännande vi dricker. Det är inte öl-Jesus gåva till mänskligheten. Men det är gott. Och i skuggan av alla quad-dry-hop-vildjäst-från-munkfötter-trippel-brett-candy-pastry-rauch-märtzen-IPAs så är det klar att den här kan kännas tråkig. Men tråkig är inte samma sak som att inte vara god. Och jag tycker den här är gott. Så det så. Gubbgrinig öldrickare, out. *mic drop*