Agamemnon Monster Shake

Omnipollo

Agamemnon Monster Shake, Omnipollo

Stil

Imperial Stout

Volym, ml

330

IBU

65

ABV

12

APK, ml/kr

0,57

Pris, sek

69,90

Pris per liter, sek

211,82

Dracks

25 jan 2019

Bäst före

6 dec 2019

Untappd

2 / 5

En bild säger mer än tusen ord sägs det, i det här fallet säger en kort filmsnutt mer än så. När jag öppnade burken doftade det rejält och jag såg framför mig en mustig, söt och nästan trögflytande stout som skulle vara svårare att få bort från tungan än tjära från ganska exakt vad som helst. Märk av min förvåning när munkänslan var så tunn att bakplåtspapper är tjockare.

Sirap, lite rökigt, vanilj, kaffe och något metalliskt på slutet. Mycket smaker är det så smakerna finns där men inte alls i harmoni. Speciellt inte den harmoni Omnipollo i vanliga fall brukar få till. Spritigt där emot kan man inte anklaga den för att vara med 12 väl dolda procent.

Men åter till den där filmen. Om ni kollar så ser ni att ingenting fastnar på glaset, allt rinner bara ner. Visst, det är inget bevis på att en stout är bra bara för att den är kladdig. Just i det här fallet hoppades jag dock på en öl som kladdade fast lite på glaset (och där med i munnen) för nu försvann vätskan bara från munnen och smaken med den.

Jag älskar lågt räknat nio av tio öl som Omnipollo kokar ihop, tyvärr hamnar den här i de resterande 10 procenten. Med risk för att låta som en surgubbe tror jag det här är en öl som endel ger höga betyg enbart för att det är en Omnipollo-stout.