Yellow Belly

Omnipollo / Buxton Brewery

Yellow Belly, Omnipollo / Buxton Brewery

Stil

Imperial Stout

Volym, ml

330

ABV

11

APK, ml/kr

0,53

Pris, sek

69,00

Pris per liter, sek

209,09

Untappd

4,5 / 5

Det finns egentligen inte så mycket som behöver sägas om Omnipollos Yellow Belly. Den säger allt det viktiga själv. Det räcker egentligen med att säga att detta är en helt fantastisk stout som alla bör dricka om tillfälle ges. Men nog om ölen. Det viktiga är budskapet.

Det finns människor som anser att alla inte är lika värda. Det finns människor som anser sig vara värda mer. Det finns människor som står för så mycket av det som är fel i världen. Det är en sak att stå för något, men att göra så och ändå inte våga stå för sina åsikter är bland det lägsta man kan göra. Att avsky, nedvärdera och se ner på andra utan att våga ta ansvar för eller konsekvenserna av sina åsikter. Att vara en fegis. Att vara en yellow belly.

Det här är en öl mot alla de som döljer sig bakom vita luvor, anonyma kommentarer på internet eller som röstar på ett visst parti för att sedan inte våga erkänna att de röstar på just detta parti. Det här är en öl som ger fingret åt vissa människors behov av att se ner på och nedvärdera andra människor. Det här är en öl som enbart på grund av dess budskap gör den till världens bästa öl. Att den dessutom är helt sanslöst bra gör det hela bara magiskt.

Omnipollo och Buxton Brewery, jag är stolt över er.