Imperial Hatter

New Holland

Imperial Hatter, New Holland

Stil

IIPA

Volym, ml

330

IBU

80

ABV

10

APK, ml/kr

0,83

Pris, sek

39,80

Pris per liter, sek

120,61

Untappd

3,75 / 5

Problemet här är att jag älskar Alice i Underlandet. Det är något extremt tilltalande med vansinnet som genomsyrar hela den värld Alice faller ner i. Det är så fantasifullt och befriande. Att @newhollandbrew då valt Hattmakaren som posterboy för sin Imperial Hatter gör att jag förväntar mig en liknande resa av att dricka denna öl, något som tyvärr inte slår in.

Visst, det är en öl som är stor med en söt och dov doft som är ganska lockande. Smaken som följer är både söt, fruktig citrus och tallbarsbesk med en humlighet, främst tycker jag Centennial känns, som i sig är trevlig. Men det blir aldrig det där vansinnet jag förväntar mig.

Det kommer tack vare, eller på grund av, dess tio procent en spritighet som gör att “Hatter” lämnar munnen med en liten hetta som tillsammans med en ganska behaglig munkänsla ligger kvar. Dock bidrar alkoholen även till att man blir lite i hatten så att köra flera “Hatter” på raken är inte en speciellt bra idé.

Överlag en bra öl som för min del lovade en helt annan upplevelse. Det är trotts allt svårt att matcha sig med Hattmakarens vansinne.