Fifteen

Innis & Gunn

Fifteen, Innis & Gunn

Stil

IIPA

Volym, ml

330

IBU

65

ABV

7,4

APK, ml/kr

0,68

Pris, sek

35,90

Pris per liter, sek

108,79

Dracks

2 nov 2018

Bäst före

1 nov 2019

Untappd

2,5 / 5

”Denna öl är en hyllning till allt vi lärt oss om fatlagring de senaste 15 åren” står det på förpackningen. Visst låter det bra? En dubbel-IPA lagrad på fat från ett skotskt whiskeydestilleri, visst låter det fortfarande bra? Om jag säger att det står Innis & Gunn på flaskan, låter det fortfarande lika bra?
.
Jag är kanske partisk. Personligen är jag inte ett stort fan av just Innis & Gunn och har aldrig förstått hur de kan sälja slut på det sätt de gör. Det är något med hur deras öl generellt sett smakar jag inte gillar. Smaken, baken och så vidare.
.
Det här är dock en av deras öl jag gillar. Älskar den inte, men den är god. Lite smak av whiskey, en släng ek och en len avslutning som påminner om vanilj. Gott helt enkelt.
.
Men.
.
Det här ska vara en hyllning, en fest i en flaska till, men mina smaklökar tycker inte ens det är en förfest i munnen. Trycket en DIPA ska ha finns inte. Att den är fatlagrad känns visserligen men är på intet sätt överväldigande. Det är som sagt en god öl, men sett till allt den utlovar blir det bara mellanmjölk.
.
Om det här ska vara en hyllning till bryggeriets kunskap, en milstolpe i deras historia, känns det bara slätstruket. Jag ville så gärna ändra uppfattning om bryggeriet, men tyvärr blev det inte så. Det här är i mitt tycke inte bara en onödig öl, Innis & Gunn är för mig ett ganska onödigt bryggeri.