Corona Extra

Grupo Modelo

Corona Extra, Grupo Modelo

Stil

Lager

Volym, ml

355

IBU

19

ABV

4,5

APK, ml/kr

0,86

Pris, sek

18,50

Pris per liter, sek

52,11

Dracks

2 maj 2020

Bäst före

22 okt 2020

Untappd

2 / 5

Det är minst sagt märkliga tider just nu. Personligen har det, ta i trä, inte drabbat mig mer än att jag i finaste mjukisbrallorna jobbar hemma. Men ändå är det något som alltid ligger där i bakhuvudet.
.
Det som slagit mig mest är hur enkla saker blir när de ställs på sin spets. Man tvättar händerna och undviker träffa folk, inte för sin egen skull utan för andras. Barnen får inte träffa mor och farföräldrar mer än via FaceTime, något som är ofattbart tråkigt. Vissa partier har inte längre så mycket att komma med då virus skiter högaktningsfullt i om någon skulle dela ut flygblad för att stoppa dom vid gränsen. Men framför allt blir det så tydligt vilka i vårt samhälle som faktiskt är viktiga.
.
För herrejävlar vad jag beundrar alla inom vården som handlöst kastar sig in i lejonets kula. Alla förskolelärare som tar hand om våra barn med endast föräldrarnas ”ja det är klart hen är frisk” som garanti för en säker arbetsplats. Alla som drar igång onlineinitiativ med allt från konserter till ölprovningar för att roa och underlätta för alla som sitter hemma. Och inte minst alla som faktiskt tar det enkla men ändå självklara ansvaret att faktiskt bete sig som folk.
.
Men det är klart att det finns dom som bara måste sätta sig på tvären. Men om man för tillfället känner att det just nu är lite svårt att bete sig som folk eller att man måste skrika ”mEn JaG fÅr Ju InTe ÅkA TiLl UtLaNdEt I åR FaAaAaAaN!” så kanske man ska sätta sig ner, höja blicken längre än sin egen nästipp och vara tyst. För just nu är det beteendet lika smaklöst som ölen Corona.
.
Men alla ni andra, fortsätt göra vad vi gör bäst - håll avstånd och bete er som folk.