The rise and fall of the burning bock

Geflebockens Bryggeri

The rise and fall of the burning bock, Geflebockens Bryggeri

Stil

APA

Volym, ml

330

IBU

30

ABV

5,5

APK, ml/kr

0,60

Pris, sek

30,10

Pris per liter, sek

91,21

Dracks

11 jan 2017

Bäst före

29 maj 2017

Untappd

4 / 5

En bra APA måste ha tre egenskaper - inte vara överdrivet stor, inte vara överdrivet klen men ändå ha en viss hinkabilitet. Den här bocken har alla tre.

Det första som slog mig var doften. Fräsch, citrus och allmänt trevlig. Det andra var känslan vid första klunken. För det mesta när jag testar öl tar jag en klunk, låter den sjunka in och känner efter. Men nu tog jag en klunk, hjärnan fick samma typ av kick som när ett spädbarn får i sig sockerlösning och munnen fortsatte dricka. Den kan ha varit att den var perfekt kyld, att det var fullmåne eller någon annan psudovetenskap men jäklar så lättdrucken den är!

Smaken är tack vare Citrahumlen främst citrus, eller ja, typ bara citrus. Men jag klagar inte! För den har en bra efterbeska som inte bara försvinner utan fyller upp munnen lagom ”nu dricker man en bra APA”-mycket.
Det enda negativa jag kommer på är att den inte snurrar lika bra när den kommer upp i temperatur. Kall är den en fyra, varmare ungefär ett halvt poäng lägre. Så vad har vi lärt oss av detta? Drick den kall, för den här bocken tycker inte om att vara varm.