Ruby Bock Brinner In The Shit!

Geflebockens Bryggeri

Ruby Bock Brinner In The Shit!, Geflebockens Bryggeri

Stil

IIPA

Volym, ml

330

IBU

100

ABV

8,5

APK, ml/kr

0,70

Pris, sek

39,90

Pris per liter, sek

120,91

Untappd

4 / 5

Den brann i år också. Rekordsnabbt känns det som. På ett sätt lite tråkigt då det läggs ner runt 1000 arbetstimmar, en sjujävla massa kärlek och material i bockbyggandet. Men samtidigt, vad är en jul om inte bockuschlingen brinner?

På tal om bocken, för någon vecka sedan fick jag hem ett antal flaskor från @geflebockens_bryggeri och då den självklara julförkylningen kom som ett brev på posten har testet fått vänta med hänsyn till aningen skeva smaklökar.

Den första jag testade blev Ruby Bock, en imperial IPA på 8.5%. Den är som namnet antyder laddad med Cara Ruby-malt vilket ger den en kola och karamellaktig smak. Jag kan ha lite svårt för allt för maltsöt öl men här kommer min lilla älskling tallbeskan från humlen in och bryter av sötman. Även alkoholen, som för övrigt är väl dold, hjälper till att hålla allt i schack. Munnen fylls upp och smaken ligger kvar länge.

Under första klunken av Ruby Bock tänkte jag "den är ok, över medel i alla fall". Men allt efter som jag drack, eller snarare mellan då jag drack, växte den och betyget hoppade högre och högre. För lik väl som det läggs kärlek på att bygga den ständigt brinnande Gävlebocken så märks det att bryggeriet Geflebocken lägger ner minst lika mycket kärlek och brinner för sina verk.