GBG Beer Week 2018

Dugges

GBG Beer Week 2018, Dugges

Stil

Sour Ale

Volym, ml

330

ABV

5

APK, ml/kr

0,61

Pris, sek

26,90

Pris per liter, sek

81,52

Dracks

17 apr 2018

Bäst före

7 mar 2018

Untappd

3,75 / 5

Årets första ”grilla i solen”-öl och tillika dagens första födelsedagsöl blev vad jag känner är en av årets mest underskattade öl. Jag vet inte om folk förväntade sig en ny GBG Beer Week a’la Stigbergets men för mig känns det här som ett helt naturligt steg när det är Dugges som står vid rodret. Där Stigbergets är magiska med humligt och haze är Dugges det samma när det kommer till syrligt och bär.

Det är ju gott. Riktigt gott. Kanske inte magiskt eller i samma nivå som många andra av Dugges syrliga saker men likväl gott. Jordgubbarna är, som många andra sagt, mer åt smultronhållet. Hade det stått ”Smultronsur” på flaskan hade folk kanske varit mer förlåtande. Syran är där, men för en surtorsk som mig kunde Dugges gärna ha dumpat pH-värdet ner i källaren för den är, i brist på bättre ord, lite feg i syran.

Summa summarum, det här är en öl för soliga sommardagar. God, läskande och bärig. Det är klassisk svensk sommar. Det är bara ben i fästingfritt gräs. Det är vajande flaggor och tårta med färska jordgubbar. Om jordgubbarna smakat smultron det vill säga.