Hops n’ Sap

Captain Lawrence Brewing, Sigtuna Brygghus

Hops n’ Sap, Captain Lawrence Brewing

Stil

NEIPA

Volym, ml

473

IBU

50

ABV

8

APK, ml/kr

0,93

Pris, sek

40,50

Pris per liter, sek

85,62

Dracks

5 okt 2018

Bäst före

18 jun 2019

Untappd

4 / 5

Upptäckte att rostbiffen som skulle bli söndagssteken inte ville bli söndagsstek då den gick ut idag så fick ändra planer, köra en variant av rostbiff provençale med krossade potatisar med vitlök, rosmarin och ohälsosamt mycket smör. Till det en väldigt hälsosam öl, det är ju trots allt björk i den och björk måste ju vara nyttigt.

Samarbetet mellan Captain Lawrence och Sigtuna, Hops n’ Sap, är förjävla god. Smaken, eller snarare kroppen, är lite lustig då den doftar hyfsat lätt och frisk. I munnen blir den hyfsat stor, söt och nästan tjock. Släng på rejäl fruktighet, en bra beska för en öl som inte har en extrem beska samt ett litet sting av alkohol på slutet. I vanliga fall gillar jag inte att alkoholen slår igenom på NEIPA:s men här är det så lite att det knappt räknas även om det drar ner betyget, om än pyttelite, för mig. Och björken ja, den kände jag inte så mycket av men det är verkligen ingen dealbreaker.

Sammanfattningsvis är detta en ruskigt god öl jag gärna dricker mer av. Gärna ihop med maten jag lagade, för den rostbiffen kvalar banne mig in högt på kött jag tillagat. Slut på skryt. Trevlig helg. Tack för mig.