Lusse Lelle

Brekeriet

Lusse Lelle, Brekeriet

Stil

Berliner weisse

Volym, ml

330

ABV

6,5

APK, ml/kr

0,58

Pris, sek

36,90

Pris per liter, sek

111,82

Dracks

23 dec 2018

Bäst före

24 okt 2023

Untappd

3,5 / 5

Skinkamackan kvällen före julafton, milstolpen. Ni vet efter att allt gått på räls. Skinkan griljerats, saker picklats, gubbröran har gubbrörts och barnen suttit vid granen med tindrande... Nej, vem försöker jag lura.
.
Vi är klara till hälften. Barnen har kört en sväng skrikmaraton, kolakok gått åt helvete, halva julgransbelysningen gav plötsligt upp och tröttheten är monumental. Men vet ni vad, det blir jul ändå.
.
Försöker kickstarta resten av kvällen med förra julens mest hypeade öl, Lusse Lelle. Jag missade den då så har inget att jämföra årets med. Mitt spontana intryck är att årets variant är bra, men det känns som att förra årets nog var mer av det mesta. Det är förbannat fult att jämföra två saker där man bara testat en, men där många sa att förra årets smakade mängder av saffran känner jag snarare en touch. Visst doftar den lussebullar men smaken är lite anonym. Hade gärna känt lite mer syra, men nu är vi inne på smak och tycke mer än om Lusse Lelle är bra eller ej.
.
Nu är jag en av de som inte förstått mig på julöl, så om mer julöl smakar så här är jag helt med på tåget. För i brist på Arne är det här en weis(s)e jag vill ha på jul.