Öl-Instagram på svenska

Visst är bilderna viktiga på Instagram men som ni kanske gissat gillar jag texterna minst lika mycket. En välskriven text kan få mig lika sugen på en öl som en snygg bild.

Promoe sätter huvudet på spiken i Fever från Looptroops Modern Day City Symphony med raderna ”Flowa på svenska är jävligt svårt, alldeles för enkelt och inte många förstår”. Det är mycket enklare att skriva på svenska. Även om jag pratar flytande engelska blir det inte riktigt samma sak. Baksidan av att inte skriva på engelska blir att färre förstår vilket leder till färre att prata öl med. Och det är lite tråkigt så jag förstår alla er som skriver på engelska.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är ganska dåligt med folk som skriver om öl på svenska. Men det finns ett gäng! Nedan är några av de jag genom åren hittat eller blivit tipsad om. Vanligt folk som försöker hålla den svenska humlelyriken vid liv (förlåt alla företag och bryggerier, ni föll bort den här gången). Helt utan inbördes ordning och med lika mycket ❤️ till alla.

@maltmasen
@rogga69
@deplanecraftbeer
@valbalanserad
@jaycee003
@fredagsbiran
@overettglas
@ekollon78
@johansmat
@egilekbom
@trollrunansbryggeri 
@invitro_foxi

@numpsy 
@foto_jack
@onemorebeergeek
@automagisktbryggeri
@zveeze74
@micknys
@79mackan
@kaalzon
@adrumdrum_photography

(Ok, de sista tre skriver inte på svenska men deras bilder får mig sugen på öl så de får ett wildcard.)