The great american showdown

Förra helgen var det till slut dags att sätta tänderna i tre av mina "most wanted"-öl, eller som jag valde att kalla kvällen - The great american showdown.

En av de tre, Heady Topper, hade jag druckit innan och håller som en av de bästa öl jag druckit. De andra två, Blind Pig och Pliny The Elder från Russian River, ligger precis som Heady på det lagom höga RateBeer-betyget 100/100. Utan tvekan giganternas afton.

Men där i ligger också problemet. När tre så här grymma öl testas samtidigt blir det tyvärr bara en som i slutet av kvällen är grym, de andra två kommer bara vara "bra, men den var inte som...".

Blind Pig var först ut, följt av Pliny och sist Heady. Där har ni också ordningen från "sämst" till bäst i mitt tycke. Blind Pig är en grymt bra och balanserad öl men faller på att de andra två är lite mer av allt. Den största skillnaden jag upplevde mellan Pliny och Heady är att Pliny lägger det mesta på ett kort. Pliny har också en fantastisk eftersmak men förlorar med en noslängd då varje klunk Heady har en magisk förmåga att ge mer än en våg av smaker.

Summa summarum - tre ruskigt bra öl jag gärna skulle dricka igen. Dock inte på samma kväll. De förtjänar mer än så.