CBC'15

CBC var så galet mäktigt! Även om jag fått mina förväntningar höjda långt över stratosfären blev dagarna i Köpenhamn bättre än förväntat då allt var helt sanslöst bra. Inte nog med att besöket hos Hornbeer dagen innan CBC var riktigt intressant så blev allt runt omkring mässan, från mat till väder, snudd på perfekt.

Om man ska sätta fingret på några saker som stack ut skulle jag sammanfatta CBC med nördigt, mysigt och kaotiskt. Alla är där av samma anledning, alla vet att alla är där av samma anledning och alla tar det för vad det är. Det kändes (oftast) väldigt opretantiöst både när man pratade med besökare och bryggare. Två som stack ut var Dave från Green Flash samt Omnipollo-folket som tog sig tid att prata med besökare och var grymt ödmjuka och avslappnade inför det faktum att vi besökare hyllade dem i tid och otid.

Sedan var det smått kaotiskt första timmen på varje session. Framför 3 Floyds var det snudd på hysteriskt. Det lugnade dock ned sig relativt snabbt och de sista två timmarna var till och med, i brist på bättre ord, fridfulla.

Något jag blev förvånad över var mängden mjöd som serverades. Jag har aldrig varit en mjödperson, tycker mest att det smakar honung och sött, men ett par sorter fick mig att tänka om en aning. Både Superstition och B. Nektar hade riktigt bra saker i sina tankar och även om jag ännu inte är helt frälst var det spännande att prova och framför allt höra vad som är riktigt bra mjöd.

Det är svårt att tänka tillbaka på CBC utan att få "jag vill tillbaka"-tankar. För en ölnörd är det smått fantastiskt och jag vill definitivt tillbaka. För det var något så förbannat bra.

Top fem, utan inbördes ordning:

  1. Green Flash, Le Freak Barrique Black Currant
  2. Mikkeller, Spontantripleblueberry
  3. Crooked Stave, Pommegranite Petite Sour
  4. 3 Floyds, Dark Lord
  5. Omnipollo, Noa Pecan Mud Cake