Key Lime Slime Pie

Limepaj som J Wakefield (kanske) hade gjort den

Key Lime Slime Pie - Limepaj som J Wakefield (kanske) hade gjort den
Botten

200 g

Digistivekex

100 g

Smör

Fyllning

ca 400 g

Kondenserad mjölk

5 st

Äggulor

1 dl

Limesaft

Slime

4 msk

Vatten

2 msk

Socker

2 st

Gelatinblad

2-3 msk

Limesaft

Efter tycke

Grön karamellfärg

För ett tag sedan drack jag en dundergrön öl på @brewersbeerbar. Vissa saker minns man bättre än andra, J Wakefields Key Lime Slime är en av dem. Jag får kanske inte några bonuspoäng för kreativ höjd, men då jag med all sannolikhet aldrig kommer kunna brygga öl i samma liga får man ta andra vägar till kloner. Vi kan kalla det en tolkning i bakad form.

I den bästa av världar hade jag smaksätt slajmet med själva ölen, men ibland får man Kajsa Warg:a skiten ur det man gör, ta vad man haver och köra ren lime. Det blev rätt bra så också.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa Digistivekexen fint.
  3. Smällt smöret, häll över kexsmulorna och rör ihop. Det kommer vara grynigt så kämpa inte för att få en slät blandning.
  4. Tryck ut blaningen i en öppningsbar pajform med 24 cm diameter.
  5. Ställ in i ugnen 7-8 minuter. Låt sedan svalna.
  6. Vispa äggulorna.
  7. Vispa i den kondenserade mjölken och limesaften.
  8. Häll ner i formen och ställ in i ugnen i 15 minuter. Låt den sedan svala och ställ in i kylen minst 4 timmar.
  9. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 minuter.
  10. Koka upp vattnet.
  11. Häll ner limesaften samt sockret i kastrullen. Vänta tills sockret är helt upplöst.
  12. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i grytan. Vänta tills de lösts upp.
  13. Låt kastullens innehåll svalna till kroppstemperatur annars smälter fyllningen.
  14. Blanda i karamellfärgen. Mängd efter hur slimegrönt du vill ha.
  15. Häll gelatin- och sockerlösningen i pajformen.
  16. Ställ kallt i ca 2 timmar.