Citronfromage

Arrivederci pulver

Citronfromage - Arrivederci pulver

Ägg

4 st

Strösocker

1 dl

Gelatinblad

4 st

Citron

1 st

Vispgrädde

3 dl

 

  1. Lägg gelatinbladen i vatten, minst tio minuter.
  2. Vispa ihop äggulorna och sockret till en luftig smet
  3. När gelatinbladen mjuknat, krama försiktigt ur det mesta av vattnet och smält dem sedan i ett vattenbad.
  4. Riv skalet från citronen, pressa ut citronsaften och blanda det med gelatinet.
  5. Häll ner gelatinet i äggsmeten och låt svalna om den är varm.
  6. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i ägg och gelatinsmeten.
  7. Häll upp i vad du nu vill servera fromagen i och låt stå kylen tills konsistensen är rätt. Det tar oftast mellan 30 minuter till ett par timmar.